субота, 14. август 2010.

kretenizam ili ekscentricnost...? ili mozda ipak...kretenizam?!

Lady Gaga...
Eto, ko sam ja, sa trenutno 35 evra u Carpisa novcaniku koji kosta 20 evra da sudim Lady Gagi ili kako se vec stvarno zove? Da je zovem totalnom budalom koja se nije mogla roditi u boljem vijeku nego sto je ovaj koju svaku budalastinu opravdava genijalnoscu...Sta sve vrijeme moze da opravda najbolje znam, jer zivim u zemlji koja, buduci da nije mogla opismeniti narod (u pravom smislu rijeci), nije nasla bolje resenje nego da legalizuje jezik koji nazivaju maternji. I eto tako je drzavni jezik postala sistematizovana gomila najcescih pravopisnih i lingvistickih gresaka. I niko vise nije nepismen i neobrazovan, niti se trudi da govori kako treba jer, Boze moj, sad je to jezik, oni samo govore tecno maternji. Steta sto niko nije stigao da im objasni da i na maternjem (vjerovali ili ne gospodo instant-akademici) "ne mogu" se pise odvojeno...A i dalje postoje padezi i imaju svoju funkciju...Jeste.


Uglavnom, Ladu Gaga, koja ima vise fanova na drustvenim mrezama nego Barak Obama u jeku kampanje,  nije bas neko koga mogu nazvati nesumnjivim akrepom, buduci da me pretekla i tako se proklamovala sama izjavivsi pritom da ce to vec korigovati nizom operacija koje mozda ukljucuju promjenu pola...Sto, opet i nema smisla posto ni sama nije nacisto sta voli...ove ili one? Ma to je  i najmanji problem...
Problem je sto pojavljivanje u vidu mutant-jetija, mutant-cili papricice, kreature koja podseca na irvasa, i ostalih nakazanija koje nije rijecima moguce opisati i koji kao da su utekli iz prica Milisava Popovica ne opravdava potpuni nedostatak sluha i jos crnje-glasa pomenute. Mrdalice nisu lose, problem je sto ostaju samo to, dobar materijal za sledeci remiks koji treba da zakamuflira sinus-glas. Rok trajanja-3 mjeseca.

I nije sve to ni toliko kontraverzno. Sve je vidjeno, nikog ne treba da sokiraju muskarci u hulahopkama, ona u mantiji casne sestre, krst i krv, homo/hetero/bi i ostale eksplicitne keksualnosti u spotovima - sve je to vec klise. Takvo je vrijeme. Glas ispod prosjeka, kruta koreografija koja treba da kamuflira nesposobnost izvodjaca, vise nego ocigledna nezenstvenost...Zahvaliti sjaju i glamu i milionima ulozenim u spotove, specijalne efekte, kostime i scenografiju. Ispod toga...ne daj ti ga Boze live performance!

1 коментар: