субота, 14. август 2010.

kretenizam ili ekscentricnost...? ili mozda ipak...kretenizam?!

Lady Gaga...
Eto, ko sam ja, sa trenutno 35 evra u Carpisa novcaniku koji kosta 20 evra da sudim Lady Gagi ili kako se vec stvarno zove? Da je zovem totalnom budalom koja se nije mogla roditi u boljem vijeku nego sto je ovaj koju svaku budalastinu opravdava genijalnoscu...Sta sve vrijeme moze da opravda najbolje znam, jer zivim u zemlji koja, buduci da nije mogla opismeniti narod (u pravom smislu rijeci), nije nasla bolje resenje nego da legalizuje jezik koji nazivaju maternji. I eto tako je drzavni jezik postala sistematizovana gomila najcescih pravopisnih i lingvistickih gresaka. I niko vise nije nepismen i neobrazovan, niti se trudi da govori kako treba jer, Boze moj, sad je to jezik, oni samo govore tecno maternji. Steta sto niko nije stigao da im objasni da i na maternjem (vjerovali ili ne gospodo instant-akademici) "ne mogu" se pise odvojeno...A i dalje postoje padezi i imaju svoju funkciju...Jeste.


Uglavnom, Ladu Gaga, koja ima vise fanova na drustvenim mrezama nego Barak Obama u jeku kampanje,  nije bas neko koga mogu nazvati nesumnjivim akrepom, buduci da me pretekla i tako se proklamovala sama izjavivsi pritom da ce to vec korigovati nizom operacija koje mozda ukljucuju promjenu pola...Sto, opet i nema smisla posto ni sama nije nacisto sta voli...ove ili one? Ma to je  i najmanji problem...
Problem je sto pojavljivanje u vidu mutant-jetija, mutant-cili papricice, kreature koja podseca na irvasa, i ostalih nakazanija koje nije rijecima moguce opisati i koji kao da su utekli iz prica Milisava Popovica ne opravdava potpuni nedostatak sluha i jos crnje-glasa pomenute. Mrdalice nisu lose, problem je sto ostaju samo to, dobar materijal za sledeci remiks koji treba da zakamuflira sinus-glas. Rok trajanja-3 mjeseca.

I nije sve to ni toliko kontraverzno. Sve je vidjeno, nikog ne treba da sokiraju muskarci u hulahopkama, ona u mantiji casne sestre, krst i krv, homo/hetero/bi i ostale eksplicitne keksualnosti u spotovima - sve je to vec klise. Takvo je vrijeme. Glas ispod prosjeka, kruta koreografija koja treba da kamuflira nesposobnost izvodjaca, vise nego ocigledna nezenstvenost...Zahvaliti sjaju i glamu i milionima ulozenim u spotove, specijalne efekte, kostime i scenografiju. Ispod toga...ne daj ti ga Boze live performance!

Lajkujte mi dijete

Socio-psiholoski fenomen drustvene mreze kao i vecina inovacija sumnjivog uticaja na pojednice i njihove odnose naravno da u CG ima mnogo kompleksniji odjek. Na stranu sto u zemlji nikada nije bilo vise fotografa, svaki zbun egzoticnog izgleda mora biti zabiljezen i uredno dokumentovan na stranici autora. U zivotu nijesam vidjela toliko kupatila koliko u zadnje 2 godine. Valjda se nigdje po kuci ne drze ogledala bez u kupatilu...E sad, sasvim irelevantno sto se u kadru nalazi i par odvaljenih plocica, zardjali bojler iz Titova vremena i solja bez poklopca, subjekt je tu naoruzan facijalnom ekspresijom koja odaje tezi slucaj kamena u bubregu i turskim brushalterom od radioaktivnog elastina.

-E macka oli mi lajkovat sliku i link? (Aco Lukas - gorim, bojim se, za svoj zivot borim se)
-Ocu seko, nije problem vala...

Seka - sestra od daljnjeg strica koja me, da nije FB, ne bi poznala na ulici, ne zna vjerovatno ko mi je iz familije jos ziv, a ko pod zemljom, ali u svakom slucaju, dobro da sam ja ziva....Mrtvi ne lajkuju.
Ali, sve su to trice i kucine...Brzo zapali i brzo dosadi...

Fenomen je zrela udata zena, obrzovana i zaposlena kojoj je svaki status mini-prica iz zivota njenog trogodisnjeg sina. Ili njegov govor, ili njegova reakcija, ili satnica kada je presao sa pelena na gacice, sa pelena na tutu...Bukvalno sve sto se napise je vezano za doticno dijete. Kako je diplomirala knjizevnnost, smatra da je neophodno njeno tumacenje rijeci jednog trogodisnjaka, za svaki slucaj, da ga neko ne shvati pogresno...

Kratak izvod iz poslednjeg mjeseca slijedi.

VUKOVE UVREDE U GRADACIJSKOM NIZU SA NEOBIČNOM KULMINACIJOM: "Tata, ti si mnogo pogan, i škrbav, i ćorav, i OGNJAV !" :-)))))))))))))
17 hours ago

KAKO VUK TRAŽI PRIČU KOJA ĆE DOVOLJNO BITI DUGA DA GA ISPRATI U SAN: "Pričaj mi stalnu i široku priču!" :-)))))))))
Thursday at 11:05am

‎"Skini te obrve!" - VUK KAD MU SE NAMRŠTIM :-))))))))))))
August 2 at 8:54pm

Ugrizao Vuk Ognjena za nožni palac dok sam ga presvlačila. "Sine, to je ružno ponašanje! Nikad više to da nisi uradio! Jesi li me čuo?", - "Ali, mama, ja sam samo htio da vidim koliko je sladak!" :-))))))))))))))))))))))
July 31 at 7:26pm

VUK TJEŠI (J)OGIJA KAD PLAČE: "Nemoj, Jogi, da plačeš! Ti si još mali, i ništa ne znaš! Čak nemaš ni zube!" :-)))))))))))))))
July 28 at 3:59pm

KAKO VUK POČINJE PRIČU, In medias res: :"... I onda se crv uozbiljio...!" :-)))))))
July 27 at 12:54pm

I JOŠ : "Mene gledaj dok njega hraniš!" :-)))))
July 21 at 10:49pm

NASTAVAK HRANITELJSKE LJUBOMORE: "Opet hraniš kornjaču...!" :-))))))))
July 20 at 2:16pm


VUKOVA ZAJEDLJIVOST DOK HRANIM OGNJENA:"Je li ovo beba ili jarac?" :-))))))
July 18 at 11:02pm


Da se razumijemo: nemam ja nista protiv toga, dijete je ocigledno inteligentno i na mahove neodoljivo u svojoj mastovitosti, ali posle 155 ovakvih opisa na nedelju dana, od kojih svaki od njih lajkuje i prokomentarise 15-20 istih ljudi rijecima "preslatko", "xaxaxaaaa" ili ":-))" majka koja pamti sve ovo i nekad postavi i po 6-7 na dan je fantastican psiho-filozofsko-socioloski slucaj (rekla bih i elektrodistributivni) koji sam, moram prizati, pomno pratila zadnjih meseci...I nemam objasnjenje.
Jer jedno je sa porodicom i prijateljima podijeliti povremeno dogodovstine,a drugo je voditi virtuelni dnevnik izjava trogodisnjeg sina (pilicno pricljiva, inace) i angazovati virtuelnu zajednicu da to proprati i da misljenje.
Inace, pomenuta je dobila i drugog sina skoro. Jedva cekam da progovori...
A ko zna...Mozda je to i dobra preventiva. Uvijek je lakse nesto kucnuti nego serviti rodbinu i prijatelje koji bi dosli...Ovako su uvijek u toku kako omladina napreduje i sta je novo i aktuelno u kuci...