субота, 26. децембар 2009.

JOHN KATE PLUS 8 …minus John

Evo neprimjerog teksta za zadnji mesec godine, tik nekoliko dana pred NG. Mozda bih trebala da pisem o Deda Mrazu ili njegovim irvasima....Mozda dogadjaji koji su obiljezili proslu godinu....Jaki dogadjaji, jedina stvar vrijedna pomena je ovaj nemilosrdni grip, dok se ne pojavi grip neke druge zivotinjske vrste ( zamisite samo - "krokodilski grip", "zablji grip", ili malo akcije: "batgrip" ili " spidergrip" ) Ne, ipak cu pisati o jednoj porodici, odnosno, kraju jedne porodice koju sam zavoljela za samo nedelju dana.




Radi se o rijalitiju koji se prikazuje na programu Travel & Living Channel, koji korisnici kablovske odnedavno mogu pratiti. Neobicna porodica - mladi bracni par John i Kate i njihovo osmoro djece. Naime, radnja prati njihov zivot i svakodnevno snalazenje sa osmoro djece: dve osmogodisnje bliznakinje i sestogodisnje sestorke. John i Kate su mladi americki bracni par koji se lijecio od neplodnosti i kako sama Kate kaze u uvodu - dobili su malo vise djece nego sto su ocekivali: prvo bliznakinje Karu i Medi, a kasnije kada su pozeljeli jos jedno,dobili su jos sestoro - tri djecaka (Ejden, Kolin i Dzoel) i tri djevojcice (Aleksis, Lija, Hana).
Uglavnom, mjesec dana pratila sam seriju njihovih avantura prilikom posjete Diznilendu, proslavljanja 4.jula, gostovanja kod Opre, kao i svakodnevni zivot pun pazljivog planiranja najmanjih sitnica. Duhovita i pomalo autoritativna bivsa medicinska sestra Kate i cutljivi IT analiticar John bi sjedili i komentarisali prethodni dan i ponasanje djece polako nas upoznavajuci sa licnoscu svakog djeteta pojednicano. Cesto je cijela polusatna epizoda bila posvecena npr samo realizaciji dorucka ili posjeti zubaru, sto se izvrsavalo na vrlo zanimljiv nacin, buduci da se radi o odlasku sa 6-8 hiperaktivnih, vrlo zvucnih klinaca, koji se zbog svoje brojnosti na sve nacine bore za minut paznje roditelja ili igracku.




Uglavnom, sve je to lijepo koncipirano da vam nema druge nego da zavolite sve te preslatke klince (John je dijelom Koreanac) i nacin na koji se njihovi roditelji bore sa svakodnevicom koja im je nadrealno otezana. Ipak, njihov stav „sta je tu je-tako je-kako je.let’s have fun” je neodoljiv i daje vam privid da je to jedna savrsena porodica koja je iz svoje situacije izvukla maksimum.

Medjutim, jedno nepogresivo ogledalo stvarnosti zvano Google...Kad sam ukucala „John ang Kate Gossip” u pretragu, prvo sto mi je pretrazivac bacio u lice bio je nastavak „...divorce”!
Uzalud sam pokusavala naci demant...Vijest je tacna i konacna. Ne da se Jonh i Kate razvode, vec su se razveli ovog novembra, a zahtjev je podnijet jos u junu.

Eeeeeh...Kako sam mogla i pomisliti da je ta idila (cije prikazivanje kod nas
dosta kasni, kao i sve drugo na kraju krajeva) stvarna, u ovom svijetu gdje je jedina stvarnost ambicija i afera sa uciteljicom svoje djece.

Verzija je puno, meni isto ko je kriv. Kriva je rijec „divorce” posle koje nista nije bilo vazno, ni pitanje da li je Kate kriva, njena ambicija – eksponiranje djece i pisanje knjiga, zanemarivanje i (cak i na tv-u ocigledno) ponizavanje muza. Ili njegov slab karakter, navodna afera sa uciteljicom starijih bliznakinja. Posle razvoda John je zabranio snimanje djece, TLC ga je tuzio zbog nepostovanja ugovora, u smislu davanja intervjua vezanih za razvod konkurentskim TV stanicama. On se brani iz svoje 1,1 milion $ vrijedne nove kuce u kojoj zivi sam, Kate se zabavila potpisivanjem nove knjige koja nosi naslov show-a, koji kod nas jos prikazuje zajednicke avanture porodice Gossip.

Sada je porazavajuce tuzno gledati Ejdana, Dzoela i Liju kako placu svako jutro kada tata krece na posao. Mama se smesi u kameru komentarisuci „Ovako je svako jutro. Plase se da se nece vratiti”.Saljivo dobacuje djeci „Hej narode - vi znate nesto sto ja ne znam?” na sta se cuje kikot snimatelja i tonca.